Anualment i amb la celebració de l’adquisició del Castell a titularitat de municipal que se celebra el durant el primer o segon cap de setmana de febrer, Benissanó recrea l’Entrada del Rei captiu Francesc I, Rei de França a Benissanó:
En la batalla van morir els més granat de la noblesa francesos, com Bonnivet, Lluís II La Tremoille, La Palice, Suffolk, i Francisco de Lorraine.
En posteriors donacions, pertanyents a la Cancelleria i documentades en temps de Pedro el Gran, apareix el nom de Benissanó tal com el coneixem en l’actualitat, en concret en la donació efectuada en 1278 i 1279 a Juan de Prócida.
Amb l’inici del mandat d’aquesta canviada de nom família és quan s’aferma la configuració de Benissanó com a poble de senyoriu, manifestament independent del poder real. Don Luis de Cavanilles va ser “coper” del rei Joan II d’Aragó en 1477, governador de la Ciutat i Regne de València en nom dels Reis Catòlics entre els anys 1481 i 1503.
El seu fill, Do Jerònim de Cavanilles va ser capità de la Real Guàrdia amb el rei Ferran el Catòlic, ambaixador de França entre els anys 1509 i 1511 i Governador de la Ciutat i Regne de València en 1523. Va ser Do Jerònim de Cavanilles qui va traslladar al rei presoner Francesc I de França al castell de Benissanó, per petició directa de l’Emperador Carles V, després de la derrota en la batalla de Pavía en 1525, conformant un dels passatges històrics esdevinguts en el municipi que més es coneixen i es recorden.
Va exercir també els càrrecs de Virrei i Capità General de la Virreina Donya Germana de Foix des de 1538 fins a 1549. Va casar amb Donya Leonor de Borja, emparentant en el municipi amb aquesta família de Papes.